سونی (به ژاپنی: ソニー株式会社, Sonī Kabushiki-gaisha؛ به انگلیسی: Sony Corporation) یک شرکت چند ملیتی و چند شعبهای میباشد که مرکز آن در توکیو ژاپنی است. این شرکت همچنین یکی از بزرگترین مجموعههای رسانهای جهان با درآمد ۶۸٫۳۹ میلیارد دلار (۲۰۰۶) واقع در میناتو توکیو است. سونی یکی از تولید کنندگان پیشرو در محصولات الکترونیک، محصولات صوتی تصویری، ارتباطات، بازیهای ویدیویی، و فن آوری اطلاعات برای بازارهای عادی و حرفهای است که این شرکت را تبدیل به یکی از ثروتمندترین شرکتهای جهانی کرده است. فعالیتهای اصلی در زمینهٔ تجارت این شرکت شامل شرکت سونی(Sony Corporation)، فیلمسازی سونی، بازیهای کامپیوتری سونی، شرکت سونی اریکسون و شرکت بازرگانی سونی است. شرکت بازرگانی ایراننمایندگی رسمی محصولات صوتی و تصویری سونی در ایران را بر عهده دارد.
در آگوست سال ۱۹۵۵، شرکت مهندسی ارتباط دور برد توکیو یا کی.کی اولین محصول تجاری ژاپن یعنی رادیوی ترانزیستوری سونی تی آر-۵۵ را به بازار عرضه کرد. به دنبال این جریان در دسامبر همان سال سونی تی آر-۷۲ را هم عرضه کرد، محصولی که توجه همگان را در داخل ژاپن و بازارهای خارجی، که شامل کانادا، استرالیا، هلند و آلمان بود را به خود جلب کرده بود. رادیوی سونی تی آر-۷۲ با داشتن خصوصیت شش ترانزیستوره، با برونداد کشویی و کیفیت فوق العادهٔ ارتقاء یافته صدا، به فروش خوب خود ادامه داد. در می سال ۱۹۵۶ شرکت سونی تی آر-۶ را به بازار عرضه کرد که نوآوریهای این رادیو شامل طراحی نازک و کیفیت صدای خوب آن بود که آن را قادر به رقابت با رادیوهای قابل حمل کرده بود. به خاطره تی آر -۶ بود که برای اولین بار سونی با "آچان"(Atchan) یک شخصیت کارتونی خلق شده توسط فویوهیکو اکابی، قرارداد بست که شخصیت تبلیغاتی آنها بشود. اکنون به نام "پسر سونی" شناخته میشود، این شخصیت برای اولین بار در یک کارتون ظاهر شد که یک تی آر-۶ دربرابر گوش خود نگه داشته بود. به دنبال آن در سال بعد، ۱۹۵۷، شرکت مهندسی ارتباط دور برد توکیو با مدل تی آر-۶۳ از راه رسید، پس از آن کوچکترین (میلیمتر ۳۲×۷۱×۱۱۲ ) رادیوی ترانزیستوری در تولیدات تجاری را ساخت. آن یک موفقیت تجاری جهانی بود.
پروفسور مایکل برایان شیفر از دانشگاه آریزونا بیان کردن، "سونی اولین نبود، اما رادیوی ترانزیستوری آن موفقترین بود. تی آر-۶۳ ساله ۱۹۵۷ راهش را به سوی بازار آمریکا باز کرد و آغازگر صنعتی نوین برای مصرف کنندگان ریز الکترونیک بود." در اواسط سال ۱۹۵۰، نوجوانان آمریکایی شروع به خریدن رادیوی ترانزیستوری قابل حمل در ارقام بالا نمودند که این امر باعث گردید تا این صنعت نوپا از ۱۰۰،۰۰۰ دستگاه در سال ۱۹۵۵ به ۵،۰۰۰،۰۰۰ دستگاه تا پایان سال ۱۹۶۸ برسد. اگرچه، این رشد فوق العاده سونی در فروش رادیوهای ترانزیستوری باعث شد که آن را به محصول برتر برای مصرف کنندههای الکترونیکی تبدیل کند، این رشد به این دلیل نبود که مصرف کنندههایی که محصول نسل اولیه یعنی رادیوی لامپی را خریداری کرده بودند، بلکه به سبب پدیدهٔ جدید آمریکاییها در آن زمان به نام راک اند رول بود.[۱]
در سال ۱۹۷۵، سونی دستگاه ضبط ویدئو کاست بتامکس را روانه بازار کرد. در سال ۱۹۷۹ نیز نام واکمن به عنوان اولین دستگاه پخش موسیقی قابل حمل در جهان به همگام معرفی شد. ۱۹۸۲ شاهد روانه شدن نوار ویدئویی بتاکم حرفهای سونی به همراه لوح فشرده بود. در سال ۱۹۸۳ سونی دیسکت ریز ۹۰ میلی متری (بطور واضحتر فلاپیدیسک ۳٫۵ اینچی) را معرفی کرد، که همزمان با وجود دیسک ۴" ساخته شد و انواع مختلف دیگری که توسط شرکتهای متفاوتی برای جایگزینی فلاپیدیسک ۵٫۲۵" ساخته شدند. سونی موفقیتهای فراوانی کسب کرد و محصولات او بر دیگر فرمتها چیره شدند؛ فلاپیدیسک ۳٫۵" به تدریج با جایگزینی فرمتهای رسانهای کهنه شد. در ۱۹۸۳ سونی سیستم کامپیوتر خانگی "اماسایکس" را روانه ساخت، و به جهانیان (با همکار خود فیلیپس) لوح فشرده یا "CD" را شناساند. در ۱۹۸۴ سونی سری دیسکمن را روانه بازار کرد که موفقیتهای واکمن را به عنوان محصول قابل حمل "CD" ادامه داد.
نظرات شما عزیزان: